martes, 24 de mayo de 2011

Figueres - Mini croissants de botifarra dolça

Ingredients per a 12 peces

1/4 Botifarra dolça (embotit empordanès fet amb carn magra de porc, sense pebre i amb sucre, canyella i ratlladura de llimona. Es menja com a plat de carn, tot i que es fa servir com a farcit per al ”Relleno” ( pomes farcides de carn, que són unes postres típiques de festa major) Es pot comprar a les carnisseries de Figueres i els pobles de la comarca)
1 disc de pasta de full preamassada (La Cocinera)
40 g. ametlla picada
½ poma golden petita
1 ou

Preparació


1-Es pela la poma, i es talla a daus de ½ a 1 cm. de costat.
2-En una paella es daura l’ametlla picada fins que agafi una mica de color.
3-S’estira el disc de pasta de full sobre el paper i es talla en 12 sectors triangulars que tindran uns 15 cm. D’alçada i uns 5 cm. De base.
4-Es pela la botifarra dolça. A continuació posem a la base de cada triangle de pasta de full una cullerada de la carn de la botifarra dolça, uns daus de poma i ho espolsem amb l’ametlla picada torrada. Cargolem la massa doblegant les puntes perquè el suc de la carn no vessi. Ho posem en una placa d’anar al forn, sobre paper sulfuritzat i ho pintem amb ou batut.
5-Es fa coure al forn mig uns 15 a 20 minuts.
6-Es menja calent

S’ha de procurar que el croissant quedi tant farcit com sigui possible.


De Xavier Teixidor

1 comentario: