Ingredients per a 12 peces
1/4
Botifarra dolça (embotit empordanès fet amb carn magra de porc, sense
pebre i amb sucre, canyella i ratlladura de llimona. Es menja com a plat
de carn, tot i que es fa servir com a farcit per al ”Relleno” ( pomes
farcides de carn, que són unes postres típiques de festa major) Es pot
comprar a les carnisseries de Figueres i els pobles de la comarca)
1 disc de pasta de full preamassada (La Cocinera)
40 g. ametlla picada
½ poma golden petita
1 ou
Preparació
2-En una paella es daura l’ametlla picada fins que agafi una mica de color.
3-S’estira
el disc de pasta de full sobre el paper i es talla en 12 sectors
triangulars que tindran uns 15 cm. D’alçada i uns 5 cm. De base.
4-Es
pela la botifarra dolça. A continuació posem a la base de cada triangle
de pasta de full una cullerada de la carn de la botifarra dolça, uns
daus de poma i ho espolsem amb l’ametlla picada torrada. Cargolem la
massa doblegant les puntes perquè el suc de la carn no vessi. Ho posem
en una placa d’anar al forn, sobre paper sulfuritzat i ho pintem amb ou
batut.
5-Es fa coure al forn mig uns 15 a 20 minuts.
6-Es menja calent
S’ha de procurar que el croissant quedi tant farcit com sigui possible.
De Xavier Teixidor

Gracies, Xavi. Fan una pinta impressionant !
ResponderEliminar