6 patates mitjanes "mona llisa" o el que tinguem
1/2 litre de nata per cuinar
1/2 quilo de bolets frescos variats de temporada
( ceps, fredolics, rovellons, camagrocs,... )
Bolets deshidratats esmicolats, o si tenim Shiitake
Sal, pebre, oli d'oliva
2 dents d'all tallat a fines capes.
Elaboració
-Netejar els bolets amb un drap o un pinzell, en cap cas posar-les en aigua doncs l'agafen i després l'acaben tornant.
-Trossejar a sentiment
-Sofregir els alls i abans que agafin color, abocar els bolets.
-Saltejar, afegir sal i deixar fins que perdin aigua.
-Reservar
-Pelar les patates i rentar-les senceres.
-Tallar-les a rodanxes molt primes ( tipus xips )
-En una safata apta per a forn, posar una mica de nata i intercalar les xips de patata ben apretades en una capa.
-Afegir la primera tongada de bolets i anar composant successivament capes de patata, bolets, nata ben arrepretades.
-L'acabament el farem amb les setes Shiitake esmicolades.
-Posar en el forn pre escalfat a 190 graus uns 45 minuts.
-Treure i deixar reposar 20 minuts abans de servir.
Nota: es pot servir com a plat entrant o principal acompanyat d'amanida o també, més petit, com a guarnició de carns a la planxa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario