sábado, 24 de marzo de 2012

Fumet de peix

INGREDIENTS
2 kg de retalls i espines de peix, peix de roca i crancs (congre, lluerna, rascassa, galera, calamar...)
100g d’oli vegetal.
200 g mirepoix
100 g d’api emincé
100g de porros emincé
100g de xampinyons a quarts (opcional)
llorer,tronc de julivert,farigola,fonoll
1cc de pebre en gra
200 g de vi blanc
4l d'aigua

ELABORACIÓ
Netejar el peix ( retirar ulls del cap, vísceres, parts fosques i amb sang )
Posar a dessagnar amb aigua freda uns minuts
Escalfar l’oli, ofegar les verdures, desglassejar amb el vi,
deixar evaoporar l'alcohol i afegir el peix.
Afegir herbes, mullar amb aigua, dur a ebullició
Escumar,
Coure a foc lent uns 20 minuts tapat i colar

De Manel Garrido.

No hay comentarios:

Publicar un comentario