700 g. de sípia
600 g d’arròs
2 cebes
4 tomàquets madurs
2 sobres de tinta
2 pebrots verds
4 grans d’all
Pinyons (opcional)
sal
1½ dl d’oli
2 l de brou de peix (o aigua)
ELABORACIÓ:
1. En una paella amb l’oli sofregir a sípia tallada a daus petits.
2. Mentrestant, picar la ceba i tallar el pebrot petit i afegir-‐los a la paella. Sofregir a foc moderat.
Quan estiguin ja sofregits afegir la meitat de l’all picat, donar unes voltes i afegit els tomàquet ratllat.
3. Deixar concentrar bé per a què perdi l'aigua i afegit la tinta. Remenar bé el conjunt.
4. Afegir l'arròs i anacarar bé a foc viu.
5. Mullar amb el brou calent i deixarcoure a foc viu sense parar durant els 5 primers minuts. En posar el broum afegir la resta de l'all picats amb morter o triturats, els pinyons prèviament torrats, i posar-hi sal.
6. Coure'l 10 minuts més baixant la temperatura progressivament
7. Anar-lo tastant de sal i rectificant a poc a poc. Al final ha de quedar un arròs sec i al dente.
8. Retirar del foc i deixar-ho reposar tapat amb un drap o papers de diari durant uns 5 minuts més
De Manel Garrido
No hay comentarios:
Publicar un comentario