Ingredients
1 escarola
400 gr. de bacallà
1 llauna d’anxoves
50 gr. d’olives arbequines
4 tomates
per la salsa de xató:
2 pebrots secs o nyores
2 grans d’all
10 ametlles torrades
2 tomaquets madurs
150 ml. d’oli
4 cullerades de vinagre
½ bitxo
sal
pebre
Elaboració
Esmicolem el bacallà, el dessalem posant-lo amb remull i canviant l’aigua 2 0 3 vegades fins aconseguir el punt de sal.
Netegem i tallem l’escarola i les tomates.
Posem l’escarola als plats, el bacallà a la base i el decorem amb les anxoves, les olives i les tomates.
Amb el morter o la batedora piquem els alls, les ametlles, el bitxo, les tomates, la sal el pebre i la polpa dels pebrots. Un cop tot reduït a una pasta fina la diluïm amb oli i vinagre, amb aquesta pasta amanim l’amanida.
No hay comentarios:
Publicar un comentario