miércoles, 15 de junio de 2011

Tarda d'albercocs

Ingredients

10 ó 12 albercocs mitjans (menys si son grossos)
2 ous
100 g. de sucre
½ canó de vainilla
125 g. de mantega
135 g. de farina
½ sobre de llevat
sucre per caramelitzar el motlle


Preparació

Es netejen els albercocs, s’obren per la meitat i es treu el pinyol sense pelar-los.

En un motlle de 22cm. és fa fondre el sucre, s’omple de ½ albercocs col.locats amb el clot del pinyol de cara avall i s’espolsen amb la vainilla.

En un bol gran es baten els ous amb el sucre fins que queden blancs, escumosos i consistents.

S’hi afegeix la mantega estovada prèviament i a continuació la farina barrejada amb el llevat, incorporant-la de mica a mica i remenant de baix a dalt per evitar que els ous s’abaixin.

S’aboca la massa sobre els albercocs i es posa al forn mig uns 20 minuts.

S’ha de desenmotllar calent. Es pot adornar amb cireres confitades posades dins els clots dels albercocs o amb maduixes.

Es menja fred.

De Xavier Teixidor

No hay comentarios:

Publicar un comentario