Ingredients
10 ó 12 albercocs mitjans (menys si son
grossos)
2 ous
100 g. de sucre
½ canó de vainilla
125 g. de mantega
135 g. de farina
½ sobre de llevat
sucre per caramelitzar el motlle
Preparació
Es netejen els albercocs, s’obren per la
meitat i es treu el pinyol sense pelar-los.
En un motlle de 22cm. és fa fondre el sucre,
s’omple de ½ albercocs col.locats amb el clot del pinyol de cara avall i
s’espolsen amb la vainilla.
En un bol gran es baten els ous amb el sucre
fins que queden blancs, escumosos i consistents.
S’hi afegeix la mantega estovada prèviament i
a continuació la farina barrejada amb el llevat, incorporant-la de mica a mica
i remenant de baix a dalt per evitar que els ous s’abaixin.
S’aboca la massa sobre els albercocs i es posa
al forn mig uns 20 minuts.
S’ha de desenmotllar calent. Es pot adornar
amb cireres confitades posades dins els clots dels albercocs o amb maduixes.
Es menja fred.
De Xavier Teixidor
De Xavier Teixidor
No hay comentarios:
Publicar un comentario