domingo, 12 de junio de 2011
Confitura de tomàquet
1 kg de tomàquets carnossos
600 gr de sucre
1/2 llima
Elaboració
1_ Netegem bé els pots, amb aigua calenta i comprovem que no fan cap olor estranya.
2_ Rentem els tomàquets, els hi treiem la branqueta i els fem un tall en creu a la part de baix. Els escaldem en aigua bullent i els refredem ràpidament en aigua freda.
3_ Els pelem, els tallem per la meitat i els hi treiem les llavors. Els anem deixant a un colador perquè perdin una mica d'aigua.
4_ Els tallem a trossets petits i els posem en un cassó, juntament amb el sucre i el suc de la mitja llimona. Primer a foc fortet, uns 10 minuts, remenant perquè no s'enganxin.
5_ Abaixem el foc i deixem que es vagi coent, aproximadament mitja horeta.
6_ La posem als pots i els tapem una mica (si ens passem al tapar-los, després de fer el buit costarà mooolt d'obrir-los!)
7_ Perquè quedin envasats al buit, s'han de posar al bany maria durant uns 10 minuts, i després deixar-los refredar cap per avall.
No s'ha d'oblidar que el tomàquet és una fruita, no una verdura, i que per tant porta sucre. Tot i que no és gaire quantitat, el grau de maduresa del tomàquet farà que la quantitat de sucre que hem de posar per fer la confitura sigui aproximada.60 .
De club de cuines de tv3
Etiquetes de comentaris:
Confituras
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario