jueves, 2 de junio de 2011

Terres de l'Ebre - Cóc de massana agredolç

Ingredients

4 ous
2 mesures d’anís
2 mesures d’oli
2 mesures de sucre
2 papers de graciosa (gasificant)
farina (la convenient a bon entendre)


Nota: per mesurar  gotet de “carajillo”.

Elaboració:
  1. Mesclarem els ous, l’anís, l’oli i el sucre i ho remenem bé. Afegint-hi la farina que entri i lo gasificant, pastant-ho fins obtenir una pasta clara.
  2. La posarem en una plata de forn, folrada amb paper o engrasada amb mantega i espolvorejada amb farina.
  3. Apart, haurem netejat les massanes, de les que haurem tret el cor, amb l’ajut d’un buidador, i sense pelar les partirem en quatre trossos, que col·locarem per damunt, fins omplir tota la superficie de la pasta.
  4. Llavors hi tirarem un polset de farina i sucre, i un xorret d’oli per tot ell.
  5. Ho posarem al forn, prèviament escalfat, a temperatura mitja.
  6. Quan el cóc estigui daurat, encostrat i les massanes comencin a estar torrades, s’ha de treure i deixar-lo refredar.
Font recepta: Llibre LA CUINA DE TORTOSA

No hay comentarios:

Publicar un comentario