martes, 31 de mayo de 2011

Terres de l'Ebre - Pastissets de cabell d'àngel

El pastisset és potser el dolç més conegut de les Terres de l'Ebre i com altres dolços té una influència islàmica. He vist receptes de pastissets que inclouen ous, altres que enlloc de mistela o anís, incorporen aigua i vi.

Ingredients

100 ml  d’oli
100 gr. de sucre
300 gr. de farina ( fins que no s'engatxi als dits )
100 ml. de mistela/anis
Pell d'una llima ratllada

Pel farcit
300 gr de cabell d'àngel / boniato / brossat
canyella, comí o nou

Per l'acabat
ou batut
sucre normal

Elaboració

Aquesta pasta no s'ha de treballar massa i s'ha de fer tova. A més no s'ha d'amassar si no que s'ha de pessigar. Agafar porcions de la massa, fer una bola i aplanar.
Posar el farcit al mig i doblar per la meitat. Tancar donant-li forma d'una trena.
Posar en una llauna i coure al forn fins que estiguin daurats. Aproximadament 180º, 20 minuts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario