El pastisset és potser el dolç més conegut de les Terres de l'Ebre i com altres dolços té una influència islàmica. He vist receptes de pastissets que inclouen ous, altres que enlloc de mistela o anís, incorporen aigua i vi.
Ingredients
100 ml d’oli
100 gr. de sucre
300 gr. de farina ( fins que no s'engatxi als dits )
100 ml. de mistela/anis
Pell d'una llima ratllada
Pel farcit
300 gr de cabell d'àngel / boniato / brossat
canyella, comí o nou
Per l'acabat
ou batut
sucre normal
Elaboració
Aquesta pasta no s'ha de treballar massa i s'ha de fer tova. A més no s'ha d'amassar si no que s'ha de pessigar. Agafar porcions de la massa, fer una bola i aplanar.
Posar el farcit al mig i doblar per la meitat. Tancar donant-li forma d'una trena.
Posar en una llauna i coure al forn fins que estiguin daurats. Aproximadament 180º, 20 minuts.
No hay comentarios:
Publicar un comentario