Ingredients
12 borraines
2 gots de llet sencera o aigua infusionada amb matafaluga
2 ous
1 sobret de llevat en pols
Pell de llima ratllada1 cullerada de matafaluga en gra o una infusió d'aigua de matafaluga
3/4 Kg. de farina (aprox.)
Oli de gira-sol (per fregir les borraines)
Elaboració
1-Amb els ingredients es prepara una massa lleugera per arrebossar les fulles de
borraina que es fregeixen amb oli.
2-Es deixen escorre per eliminar l'excés d'oli i se'ls hi posa la mel pel damunt.
Les borraines creixen de forma silvestre a les vores de marges i camins. Al desembre es poden collir les fulles, que s'han de triar ben tendres i al febrer comencen a florir.
A Masdenverge, per Nadal, organitzen una borrainada popular i hi ha hagut algun any que l'Associació de Mestresses de Casa d'Amposta munta una paradeta al Mercat de Santa Llúcia on també prepara borraines.
Les borraines a Les Terres de l'Ebre, constituïen el postre de Nadal per excel·lència.Som un territori modest ,que hem sapigut aprofitar els nostres recursos. Afortunadament, aquest postre s'ha recuperat a les nostres taules.
ResponderEliminarI ben bones que són ! gràcies, Pietat
ResponderEliminar