domingo, 19 de junio de 2011

Esfilat de taronja i cremós de xocolata amb núvol de cítrics


Ingredients(2 persones)

Esfilat:
Pell d’una taronja
3 cullerades soperes de sucre
100 c.c. aigua

Crema:
1 taronja (només el suc)
½ llimona (el suc)
1 cullerada rasa cafè de maïcena
1 rovell d’ou
2 cullerades soperes sucre

Núvol:
1 clara d’ou
1 cullerada sopera sucre

Cremós:
2 boles de gelat de xocolata (comprat a granel o mireu la recepta)


Preparació

Com a mínim 3 o 4 hores abans de menjar, renteu i peleu la taronja amb un pelador de verdures, de manera que retireu només la part externa de la pell, sense gens de molsa blanca.
Agafeu la pell de la taronja i feu-ne petits fideus molt prims. Poseu-los en un cassó junt amb l’aigua i el sucre i glassejeu-los a foc lent, remenant de tant en tant fins que l’almívar comenci a agafar consistència viscosa. Deixeu-ho reposar per que es confiti. (Si us agrada hi podeu afegir un raig de cointreau)

Escorreu el suc de la taronja i la llimona en un cassó. Reserveu-ne dues culleradetes. Afegiu.hi el sucre i el rovell. Bateu enèrgicament. Afegiu la maïcena, deixatada amb les dues cullerades de suc, homogeneïtzeu i poseu el cassó al foc. Remeneu fins que la crema espesseeixi, tapeu-la amb un film perque no faci crosta i poseu-la a la nevera.

Una hora abans de muntar el plat, treieu el gelat del congelador i poseu-lo al frigorífic.

Abans de servir les postres, bateu la clara d’ou a punt de merengue, afegiu el sucre i barregeu-hi la crema de cítrics amb compte que les clares no s’abaixin.

Repartiu el núvol a les copes com a base del postre, poseu a cada copa una bola de gelat de xocolata que haurà esdevingut cremós i escampeu a sobre l’esfilat de taronja glassejada.

De Xavier Teixidor

No hay comentarios:

Publicar un comentario