Ingredients(2 persones)
Esfilat:
Pell d’una taronja
3 cullerades soperes de sucre
100 c.c. aigua
Crema:
1 taronja (només el suc)
½ llimona (el suc)
1 cullerada rasa cafè de maïcena
1 rovell d’ou
2 cullerades soperes sucre
Núvol:
1 clara d’ou
1 cullerada sopera sucre
Cremós:
2 boles de gelat de xocolata (comprat a
granel o mireu la recepta)
Preparació
Com a mínim 3 o 4 hores abans de
menjar, renteu i peleu la taronja amb un pelador de verdures, de manera que
retireu només la part externa de la pell, sense gens de molsa blanca.
Agafeu la pell de la taronja i feu-ne
petits fideus molt prims. Poseu-los en un cassó junt amb l’aigua i el sucre i glassejeu-los
a foc lent, remenant de tant en tant fins que l’almívar comenci a agafar
consistència viscosa. Deixeu-ho reposar per que es confiti. (Si us agrada hi
podeu afegir un raig de cointreau)
Escorreu el suc de la taronja i la
llimona en un cassó. Reserveu-ne dues culleradetes. Afegiu.hi el sucre i el
rovell. Bateu enèrgicament. Afegiu la maïcena, deixatada amb les dues
cullerades de suc, homogeneïtzeu i poseu el cassó al foc. Remeneu fins que la
crema espesseeixi, tapeu-la amb un film perque no faci crosta i poseu-la a la
nevera.
Una hora abans de muntar el plat,
treieu el gelat del congelador i poseu-lo al frigorífic.
Abans de servir les postres, bateu la
clara d’ou a punt de merengue, afegiu el sucre i barregeu-hi la crema de
cítrics amb compte que les clares no s’abaixin.
Repartiu el núvol a les copes com a
base del postre, poseu a cada copa una bola de gelat de xocolata que haurà
esdevingut cremós i escampeu a sobre l’esfilat de taronja glassejada.
De Xavier Teixidor

No hay comentarios:
Publicar un comentario