jueves, 9 de junio de 2011

Biscuit glacé amb maduixes i salsa de vainilla

Ingredients per a 4 persones

1 terrina de gelat de vainilla a granel
1 cullerada rasa de maïcena (sopera)
2 cullerades soperes de sucre
2 ous
2 gots de llet
1 dotzena de maduixots grossos
essència de vainilla
Xarop de maduixa o de caramel

Preparació (10 minuts)

Com a mínim una hora abans de menjar preparem la salsa i netegem les maduixes:

Trenquem els ous i separem les clares dels rovells (guardarem les clares que es poden utilitzar per un altre plat).

Posem els rovells en un cassó. Desfem la maïcena amb un parell de cullerades de llet per tal que no formi grumolls. Ho aboquem al cassó, junt amb la resta de la llet, el sucre i una culleradeta d’essència de vainilla. Batem enèrgicament per homogeneïtzar i ho posem al foc mig, remenant contínuament perquè no s’agafi. Abans que arrenqui a bullir ho traiem del foc i ho deixem refredar,

Just abans de servir el plat preparem quatre bols.  Repartim la salsa en els bols, hi col·loquem les maduixes tallades a làmines repartides homogèniament. Posem una bola de gelat al centre i ho decorem amb el xarop de maduixa.

De Xavier Teixidor

No hay comentarios:

Publicar un comentario