1 terrina de gelat de vainilla a granel
1 cullerada rasa de maïcena (sopera)
2 cullerades soperes de sucre
2 ous
2 gots de llet
1 dotzena de maduixots grossos
essència de vainilla
Xarop de maduixa o de caramel
Preparació (10 minuts)
Com a mínim una hora abans de menjar preparem
la salsa i netegem les maduixes:
Trenquem els ous i separem les clares dels
rovells (guardarem les clares que es poden utilitzar per un altre plat).
Posem els rovells en un cassó. Desfem la
maïcena amb un parell de cullerades de llet per tal que no formi grumolls. Ho
aboquem al cassó, junt amb la resta de la llet, el sucre i una culleradeta
d’essència de vainilla. Batem enèrgicament per homogeneïtzar i ho posem al foc
mig, remenant contínuament perquè no s’agafi. Abans que arrenqui a bullir ho
traiem del foc i ho deixem refredar,
Just abans de servir el plat preparem quatre
bols. Repartim la salsa en els bols, hi
col·loquem les maduixes tallades a làmines repartides homogèniament. Posem una
bola de gelat al centre i ho decorem amb el xarop de maduixa.
De Xavier Teixidor
De Xavier Teixidor
No hay comentarios:
Publicar un comentario