miércoles, 25 de mayo de 2011

Galicia - Filloas de leite

Las filloas con seguridad son uno de los postres más comunes y tradicionales en Galicia.  Personalmente, nunca ví en el saber hacer de mi família que se aromatizaran pero sin duda, es una buena aportación.

Ingredientes


1/2 l. de leite
200 grs de fariña
4 ovos
50 gr de mantequilla fundida
unha pizquiña de sal 

touciño
aroma o gusto ( limón rallado, canela, vainilla..)
azucar e canela moida para espolvorear una vez hechas ( o bien bañarlas en miel )


A receita paso a paso

1. Mezclamos nun cacharriño axeitado todos os ingredientes menos a fariña, que se porá o final, pouco a pouco. Si queda algun bolo, colarémos a masa.
 
2. Poñemos unha tixola no lume, untada con  touciño. Quentamos ben.
3. Collemos como 1/2 cucharón de masa que extenderemos na tixola , movéndona suaviño. Cando esté callada, levantaremos un borde axudados con unha culler , e collido cos dedos, daremoslle volta sin medo. Un pouco mais no lume...e fora: a un plato. 


De  Mari Ogando

Ni que decir tiene, aunque lo digo, que es bien fácil poner todos los ingredientes en la thermomix e ir haciendo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario