Las filloas con seguridad son uno de los postres más comunes y tradicionales en Galicia. Personalmente, nunca ví en el saber hacer de mi família que se aromatizaran pero sin duda, es una buena aportación.
Ingredientes
1/2 l. de leite
200 grs de fariña
4 ovos
50 gr de mantequilla fundida
unha pizquiña de sal
touciño
aroma o gusto ( limón rallado, canela, vainilla..)
azucar e canela moida para espolvorear una vez hechas ( o bien bañarlas en miel )
A receita paso a paso
1. Mezclamos nun cacharriño axeitado todos os ingredientes menos a
fariña, que se porá o final, pouco a pouco. Si queda algun bolo,
colarémos a masa.
2. Poñemos unha tixola no lume, untada con touciño. Quentamos ben.
3. Collemos como 1/2 cucharón de masa que extenderemos na tixola ,
movéndona suaviño. Cando esté callada, levantaremos un borde axudados
con unha culler , e collido cos dedos, daremoslle volta sin medo. Un
pouco mais no lume...e fora: a un plato.
De Mari Ogando
Ni que decir tiene, aunque lo digo, que es bien fácil poner todos los ingredientes en la thermomix e ir haciendo.

No hay comentarios:
Publicar un comentario